Att göra i Oman

Att göra i Oman

Varje gång någon nämner den arabiska halvön så tänker de flesta på Förenade Arabemiraten och den populära staden Dubai. Men just under Förenade Arabemiraten ligger det mystiska och okända landet Oman. En resa till Oman är den perfekta upplevelsen för alla äventyrslystna personer där ute. Trots att Oman är ett väldigt varmt och torrt land som är mest känt för sina öknar finns det mycket mer att se, göra, och äta där. En resa till Oman har allt du söker: massor med sol, en rik historia och kultur, livliga marknader, trevlig lokalbefolkning och mil efter mil av vägar, vilket är perfekt för dig som vill ge dig iväg på en spännande upptäcktsfärd. En resa till Oman är helt enkelt något vare äventyrare inte får missa! Om du inte är säker på varför du borde resa till Oman kommer våra tips om vad du måste göra i Oman.

Muscat – Omans huvudstad

När du reser till Oman kommer du förmodligen först anlända till huvudstaden Muscat. Det går att häva att Muscat inte har mycket att göra med den riktiga bilden av Oman. Här är vägarna rena, breda och har belysning på nätterna. Lokalbefolkningen klär sig efter de senaste modetrenderna och staden är fyllt med grönska, vilket inte direkt visar oss att Oman har stora problem med sina vattenresurser. För att lära känna Muscat, besök något av de många galleriorna där du hittar allt från Starbucks till 3D-biografer, vilket är väldigt populärt bland de som har tillräckligt med pengar i Oman. Ta en promenad längst Mutrah och omfamnas av den arabiska atmosfären i den färgglada och vibrerande marknaden. Men glöm inte att besöka stadens moské – Sultan Qaboos Moské vilket är de enda moskén i landet där icke-muslimer får komma in i. Innan du lämnar det moderna arablivet i Muscat för att fortsätta din resa genom Oman, besök något av de fantastiska palatsen i närheten av huvudstaden.

Avlägsna byar och städer

Bilad Said
Bilad Said

Oman är ett glesbefolkat land och de mes vackra platserna är väldigt svåra att komma till. Den vackraste byn heter Bilad Said och du kommer att behöva en fyrhjulsdriven bil, med en väldigt bra GPS eller kartläsare för att komma dit. Men när du väl är där kommer du snart att förstå varför de är så populär. Ett äventyr från början till slut!

Det finns mycket mer i Öken

Det finns hur många öknar som helst i det här lilla landet! En av de mest populära och välbesökta är Wahiba. Otroliga sanddynor som kan bli så höga som 200 meter och med sand så långt ögat kan nå. Här kan du rida på kameler, eller hyra fyrhjulsdrivna bilar för att ta dig genom öken. Men under nätterna är det som vackrast. Passa på att checka in i många av Nomadhotellen i öknen och upplev den stjärnklara himlen samtidigt som du sitter runt vänner, delar på måltider ur det arabiska köket och röker vattenpipa. En fantastisk upplevelse. Sov sedan som en kung i ditt egna tält på en matta som kommer att få din egen säng att kännas obekväm.