Bästa stränderna i Oman

Bästa stränderna i Oman

Vad vet de flesta svenskar om Oman egentligen? Förmodligen inte så mycket och förmodligen har inte så många heller varit där. Oman är ett relativt litet men ett ofantligt gammalt land med anor från 2000 f kr, befolkningsmängden ligger på ungefärliga 3.5 miljoner människor och huvudstaden heter Muskat.

Geografiskt sett ligger landet i det sydöstra hörnet av den arabiska halvön och Oman är ett strikt muslimskt land. Landet är en relativt ny uppstickare i charter världen och fler och fler människor söker sig till landet som har något utöver det vanliga med dess historia, väder och dess kultur. För oss i Sverige tar man sig till Oman med en ungefärlig flygtid på 7 timmar, planet tar dock ett kort stopp för en tankning halvvägs och tankningen sker oftast på Cypern. Det svenska vinterhalvåret inbjuder till ett perfekt klimat i Oman och här ligger temperaturen på stadiga 30 grader nästan hela vår vinter. Den jämna temperaturen inbjuder såklart till en hel del bad och sol och i Oman blir ingen besviken. Här finns en mängd vackra stränder som alla är värda ett besök. Vi listar de fem bästa stränderna nedan.

Al qurum beach

Denna vackra strand är belägen i huvudstaden Muskat. Enligt många är det en av de vackraste och renaste stränderna i hela Oman och på grund av läget finns här en mängd olika kända hotell, diverse köpcentrum och olika cafeer i närheten av stranden. Den mjuka sanden inbjuder till långa promenader. Solnedgången sägs vara spektakulär på stranden och många lokalbor spenderar kvällarna här för att njuta.

Al Mughsayl Beach

Al Mughsayl Beach
Al Mughsayl Beach

Blickar vi söderut så hittar vi också Al mughsayl beach. Stranden är omkring 7 meter lång och inbjuder till långa promenader vid sidan av banan och kokos plantage. Under vintern kan vågorna bli omkring 3 meter höga och det går att finna många surfare här under den tiden.

Ras Al Hadd

En strand på den östra sidna av Oman som också är hem för ett grönt sköldpaddsreservat. Här går det bra att se de flitiga sköldpaddorna i deras vardag. Vid ägkläckningen har du också möjighet att få vara med och se sköldpaddorna kläckas och den långa vägen tillbaka till sitt hem, havet. Det är sällan som stranden känns packad vilket såklart är härligt som besökare.

Tiwi Beach

Tiwi beach finns i en liten fiskeby på östra kustens sida. Stranden med sin vita sand och kristallklart vatten gränsar mot höga berg och mot gröna plantager. Här erbjuds många olika aktiviteter såsom klättring och vandring på de majestätiska bergen. Är man ute efter stränder i Oman så finns det en mängd olika att besöka på grund av sitt läge. Man bör också tänka på att Oman är ett relativt strikt muslimskt land och man ombeds att täcka sig men även vara respektfull. Det kan också vara värt att ha i åtanke att på många stränder är det förbjudet att bära en bikini eller även ha bara axlar, förutom det så är det svårt att inte njuta av tiden i Oman.

Tiwi Beach