Lyxhotell i Oman

Lyxhotell i Oman

Någon gång i livet så får man en känsla som säger “wow, det här kommer jag aldrig att få uppleva igen”. För en tid sedan så fick jag uppleva ett sånt moment. Det började med att jag var på en after work med en massa före detta kollegor, nuvarande arbetskamrater, företagare och andra.

En av kvinnorna ägde ett företag som bland annat arrangerar resor. Nu hade hon planer på att starta upp en speciell typ av lyxresor men först behövde hon en testgrupp. Därför ställde hon frågan till oss som var där om någon var intresserad av att ingå i en testgrupp med uppdrag att prova lyxhotell i Oman. Jag trodde alla skulle bara skrika yes! Det gjorde i alla fall jag inombords. Mitt intresse fick hon direkt, och två andras. Planen var att vi skulle vara fem som åkte men hon sa att de andra två kunde hon hitta på annat håll.

Erbjudande man inte kan avstå

Vi skulle bara betala en väldigt liten summa för resan mot att vi istället skulle utvärdera destinationerna och hotellen enligt en noggrann checklista. Dessutom skulle vi vara redo att åka nästa vecka, vid närmare eftertanke kan det ha varit därför vi bara var tre som kunde och ville. Ärligt talat trodde jag inte att det verkligen var sant innan jag faktiskt fick biljetterna i handen. När det var dags att åka så hade hon hittat en person till också så vi blev fyra. Flygtiden var strax under sju timmar så det var perfekt för att kunna vila ordentligt. När vi landade i Muscat blev vi hämtade av en slags hummer-limousine och där serverades vi iskall champagne och snittar. Den checklista vi skulle bedöma resan efter innefattade bland annat internettillgänglighet, sevärdheter, bekvämlighet, personal, mat, pool, miljö och transfer. Jag är helt övertygad om att vi alla gav transfern högsta betyg.

Ena poolen bättre än den andra

Ena poolen bättre än den andra
Ena poolen bättre än den andra

Efter ungefär 45 minuter anlände vi det hotell vi skulle sova på första natten, Al Bustan Palace (ett Ritz-Carlton Hotell), ärligt talat hade jag kunnat stanna där hela vistelsen. Vilket fantastiskt hotell med förstklassig service! Poolområdet var någonting jag aldrig upplevt förut och där kunde man dricka cocktails, jag hade dessutom tillgång till poolen direkt från rummet. Jag vet knappt vart jag ska börja, allting var så perfekt. Hotellet har utsikt både över Omanbukten och Al Hajar-bergen. Stranden utanför hotellet är en kilometer lång och privat för oss hotellgäster. Känner man för att prova SPA-avdelningen så borde man göra det, de har 17 privata behandlingsrum. Al Bustan Palace har hela tre restauranger och alla serverar en mängd olika internationella rätter. En av dem, Al Khiran Terrace, erbjuder utsikt över infinitypoolen och havet. Beach Pavilion är placerad direkt vid stranden och där serveras färska fisk- och skaldjursrätter. China Mood erbjuder äkta kinesisk mat i en lugn och lyxig miljö. När jag väl landade i sängen på kvällen passade jag på att testa uppkopplingen. Jag hade lite problem att koppla upp först men det berodde på mina inställningar och inte hotellets wifi. När det var löst kunde jag kolla min epost och det vanliga att kolla facebook (så att jag kunde checka in på hotellet och ladda upp bilder), instagram och snapchat. När alla sådana måste var avklarade så roade jag mig med både kluriga spel och spännande spel innan jag kollade en serie på Netflix och somnade.

Privat butler

Nästa hotell att besöka var Shangri-La Al Husn Resort & Spa, placerat på en klippa med utsikt över Omanbuktens turkosa vatten. De sa att alla rum har havsutsikt, mitt hade det då i alla fall. Infinitypoolen med utsikt över havet är bara helt perfekt. Varje rum har en privat butler och de fyra restaurangerna serverar utsökta arabiska och internationella rätte. Stranden nedanför hotellet är privat och en riktig upplevelse. Vill man klippa sig eller få en massage så finns allt det tillgängligt också. Dessutom finns det många sportaktiviteter på stranden och båtar som man kan åka på delfinskådning. Tredje hotellet var det omtalade Kempinski Hotel Muscat, placerad vid en sex kilometer lång strand. Det här är orientalisk lyx som vi ofta tänker oss den, en tillflyktsort för både familjer och par. Ja, givetvis även för singlar. Även här finns ett väl utrustat SPA och en enorm infinitypool med utsikt över bukten. Maten är fantastiskt och vyerna lika så, det finns liksom inget mer att önska. Sista hotellet vi skulle sova på var fyrstjärniga Crowne Plaza Muscat, men likväl ett lyxhotell av högsta klass. Hotellet har två utomhuspooler och en privat vik i havet. Wifi:t är starkt över hela anläggningen och alla rum har badrock och tofflor. Man får endera ett rum med utsikt över havet eller över den fina trädgården. Gillar man att sporta så finns både tennisbana och squashbana. Det finns fyra restauranger med olika teman och dessutom en engelsk pub. Upplevelsen i Oman var verkligen “once in a lifetime”. Däremot, eftersom många hotell har helt acceptabla priser, så planerar jag redan nästa resa tillbaka, själv.