Oman är det bästa av två världar

Oman är det bästa av två världar

Slott, moskéer, och jordbruk. Arabisk mat, långa stränder och härligt väder. En turist kan se hur det blomstrande landet Oman växer i takt med att åren går. Och även om den traditionella kulturen lever kvar så har flera reformer öppnat upp för ett land som det inte finns någon hejd för.

Men en historia som är lika häftig som vyerna från många av de berg soInläggm finns i landet så kan du vara säker på att du kommer att hitta något som passar dig i Oman vare sig du letar efter spännande historia, fantastisk natur eller god mat.

Den arabiska gästvänligheten

Kombinera det med den arabiska gästvänligheten så har du ett recept på en fantastisk semester. Ta till exempel en fyrhjulsdriven guidar tur genom den hisnande naturen och låt dig inspireras när du besöker några av de traditionella jordbruken utanför huvudstaden. När du väl är tillbaka kan du besöka någon av de många fantastiska restaurangerna i Muscat som erbjuder den godaste maten i regionen. Det är även billigt här. I Oman har priserna inte exploderat så som de har gjort i många av grannländerna Dubai, Qatar eller Saudiarabien. Istället kan du till en relativt billig peng trots det leva som en kung under din vistelse i landet.

Rida på en kamel

Rida på en kamel
Rida på en kamel

Har du någon gång drömt om att rida på en kamel? Det kan bli verklighet under din vistelse i Oman. Här finns det flera guidade turer som tillåter dig att rida på en kamel medan du stillsamt tar dig genom den omanska öknen. Spendera en natt ute under stjärnorna som den ursprungsbefolkningen beduinerna gjorde. Då kan du sova i något av de tält-hotellen som finns. Ät god arabisk mat runt en brasa, åk fyrhjulsdrivna bilar i sanden på dagen, och rök vattenpipa och drick gott vin på kvällen. Lyssna sedan på traditionell musik och innan du går och lägger dig kan du slappna av i en hängmatta under stjärnorna. Det finns så mycket att göra i Oman att man knappt vet var man ska börja. Här kombinerar du den moderna komforten med en genuin traditionell upplevelse. Det är vad som gör Oman till ett sådant unikt resmål. Här finns helt enkelt det bästa av två världar.

Det bästa av två världar

Om du funderar på att resa till Oman vill du tänka över vilken årstid som är den bästa för dig att besöka landet på. Att resa under hösten-vintern-våren är generellt sätt det som rekommenderas då sommarmånaderna ofta är för varma för oss turister. Men det är också då som de allra flesta väljer att åka, varför det är dyrare att åka då. Men anpassa din resa efter vad du vill göra. Vill du slappa vid någon av de kilometerlånga stränderna så kan det passa bra att åka under sommarmånaderna. Medan om du vill se mer av landet, ta del av historien och kulturen så kan du vilja åka under våren eller hösten. Men vintern går också bra att åka under. Det är generellt relativt svala vintrar med temperaturer som sällan går under 15 grader. Det finns inte särskilt mycket moln här varför det sällan känns särskilt kallt här.