Upptäck Muscat

Upptäck Muscat

Muscat är huvudstaden i Oman och erbjuder besökare en hisnande kombination av gammalt och nytt. Från arkitektoniskas mästerverk som Sultan Qaboos mosé, till de vackra vyerna från många av de höga bergen, vidare mot långa och vackra stränder. Det här är en stad som fortsätter att inspirera och underhålla turister år efter år. Det finns en uppsjö av val för besökare, från det vackra operahuset mitt i huvudstaden, till exklusiva måltider vid någon av de många restaurangerna. Men här finns också traditionella butiker och souvenirbutiker för dig som vill ta med en bit av staden när du reser hem. Vill du ta del av landets kultur och historia finns det massor av muséer, och tar du med dina barn vill vi rekommendera barnens museum i Qurum eller det naturhistoriska museet som ger en fantastisk insyn i landets spännande historia, natur och kultur. För de som älskar konst finns det massor av gallerior som visar upp modern konst i landet. När det kommer till aktiviteter så finns det ingen hejd om vad du kan göra. Oavsett du om väljer att snorkla vid Daymaniyat öarna, eller om du vill hajka från den gamla stadskärnan till Muttrah. En guidad tour runt staden som helhet ger dig en unik inblick i allt som har hänt i staden under de senaste tvåhundra åren.

Fiskmarknaden i Souq och Bait Al Zubair

Fiskmarknaden i Souq och Bait Al Zubair
Fiskmarknaden i Souq och Bait Al Zubair

Placerad i närheten av en av Muttrahs huvudgator hittar du fiskmarknaden i Souq. Fiskmarknaden är en av de största i världen och erbjuder massor med god fisk. Varje morgon säljer lokala fiskare sin färska fångst till besökare från hela världen. Det här är också den perfekta platsen för dig som letar efter något annat än bara fisk, då basaren är öppen hela dagen och säljer vad du än kan tänkas lea efter. I Bait Al Zubair som en gång i tiden var ett privat hus, har idag ägarens familj tillåtit staten att använda byggnaden för att skildra stadens kultur och historia. Här finns det allt från konst till fotografi, traditionella prylar från det vardagliga livet. Det här museet är ett måste för dig som vill lära dig mer om landets och Sultanens härkomst.

Franska museet i Oman

För att hedra det nära samarbetet mellan Oman och Frankrike som har pågått under årtionden så etablerades det franska museet i Oman av majestäten Sultan Qaboos Bin Said. Det hittar du i Bait Faransa, som är den tidigare byggnaden för det franska konsulatet i staden. Här hittar du massor av föremål som har använts av så väl fransmän som omaner under historien. Deras nära samarbete har pågått under flera och det har inneburit att deras kulturer har spridit sig till varandra. Därför hittar du många föremål från Frankrike i det här museet.

Sultan Qaboos moské

Det här arkitektoniska mästerverket är Omans stolthet. Den finner du i Al Ghubrah och är hemplats till världens näst största handsydda matta så väl som en av de största takkronorna i världen som är dekorerad med hundratals kristaller. Moskén är öppen för allmänheten mellan 20.00 – 23.00 varje kväll.